LECTURES I CONSUMS...

Exposició individual, Centre d'Art Santa Mònica, Barcelona.
A cura d’Assumpta Bassas i Joana Masó.
CICLE BLANC SOTA NEGRE Treballs des de l'imperceptible

Espai Arxiu. Del 11 de març al 20 d'abril de 2014. Inauguració, 11 de març a les 19h

ENGLISH....>>

CASTELLANO....>>

"El 2010 la instal·lació [Trazas] mostrava una taula on agulles en moviment resseguien circumferències sobre una extensió de sorra, mentre, en paral·lel, sonaven unes notes que n’accentuaven el pas de l’instant. Potser és la pròpia acció del temps que ha exigit una ampliació de l’espai sobre el qual traçar-se i ressonar.
Ara, aquestes traces i aquest temps no estan continguts en una taula; ocupen una gran extensió: la línia d’horitzó del propi espai expositiu. Així, en fer-lo tendir a l’infinit, Mar Arza aconsegueix
suscitar un contrast entre l’itinerari precís de les esferes i la il·limitació esborrada del fons on les agulles segoneres inscriuen el seu destí sense treva, o el busquen.
Contemplades a vista d’ocell, aquestes formes densifiquen la seva textura simbòlica, assenyalant vers quelcom amagat sota la sorra, no solament en la superfície o en el moviment harmoniós dels cels llunyans. El que podia aparèixer com un temps clos sobre si mateix en el cicle metabòlic de la vida natural i repetit idènticament –allò que amb Hannah Arendt identificaríem com el temps propi de la labor– en la intuïció de l’artista sembla emergir com temps solc, rescatat de la indiferència monòtona per esdevenir sòl significatiu.
Si la pròpia Arendt ens parla d’una progressiva desertificació d’aquell món que ella entén com espai entre individus, el gest de l’artista ens pot dur fins als cors bategants del desert per desenterrar algunes restes del món amb esforços sisífics."
LORENA FUSTER

"No es tracta, doncs, de “poetitzar” la paperassa quotidiana sinó de capacitar una altra llengua –aquí, l’alteritat poètica del vers– per inscriure un gest diferencial dins l’economia tant dels dies com dels comptes, de les lectures estimades i els consums. Per això aquesta altra paraula, sovint dins del treball de Mar Arza, deixa una traça en forma de buit sobre la línia, una bretxa oberta on, a la línia, li ha passat alguna cosa."
JOANA MASÓ


CATALÀ: http://issuu.com/artssantamonica/docs/mar_arza_cat
CASTELLANO: http://issuu.com/artssantamonica/docs/mar_arza_cast_ok
ENGLISH: http://issuu.com/artssantamonica/docs/mar_arza_ang_ok